Pripravujeme slovenské vydanie knihy "When Helping Hurts"

30.01.2012 13:55

MyScrolls.eu a Porta Libri pre medzinárodnú organizáciu MTW pripravuje preklad a vydanie knihy “When Helping Hurts” od autorov Steve Corbett a Brian Fikkert. Kniha bude mať slovenský názov Keď pomoc škodí a je určená pre kresťanské rozvojové organizácie a cirkvi, ktoré sa angažujú v projektoch pomoci chudobným ľuďom na Slovensku aj v zahraničí.

Podnadpis knihy naznačuje, prečo je kniha dôležitá: Ako zmierniť chudobu bez ublíženia chudobným a vám samotným… Predslov k slovenskému vydaniu pripravujú Juraj Barát a Milan Číčel - ľudia, ktorí sa posledných 20 rokov aktívne venovali rozvoju kresťanských projektov v oblasti rozvoja a pomoci znevýhodneným skupinám. Juraj Barát, riaditeľ poprednej organizácie v oblasti pomoci bezdomovcom, Depaul Slovensko n.o., o knihe povedal: “…je autentická, pragmatická a duchovná zároveň. Dopĺňa to, čo v tejto oblasti chýba a vedie k chápaniu problémov chudoby a k odstraňovaniu neefektívnej pomoci.”

Viac o anglickom vydaní knihy na stránke www.whenhelpinghurts.org , slovenské vydanie si objednajte cez www.myscrolls.eu alebo www.porta.sk už v marci 2012.

Krátky rozhovor s autormi o knihe: https://www.youtube.com/watch?v=jzUKZajloJY